ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο Μάιος έχει χαθεί για τα παραθεριστικά ξενοδοχεία


Η αρνητική εικόνα της Ελλάδας έχει ριζώσει για τα καλά στη συνείδηση του τουρίστα 
 Ακυρώσεις σε καθημερινή βάση καταγράφει ακόμα και αυτή την περίοδο το ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας, όπως τονίστηκε σε συνάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ρέτσου με δημοσιογράφους, “με την αρνητική εικόνα της Ελλάδας να έχει ριζώσει για τα καλά στη συνείδηση του τουρίστα”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο Μάιος, όπως είπε ο κ. Ρέτσος, έχει χαθεί για τα παραθεριστικά ξενοδοχεία και πλέον η ευχή, όπως αναφέρθηκε, είναι η νέα κυβέρνηση να περάσει ένα μήνυμα σταθερότητας μήπως και σωθεί η “παρτίδα” την τελευταία στιγμή. Να τονιστεί ότι την παρούσα στιγμή η Ελλάδα έχει ήδη απωλέσει 2 εκατ. τουρίστες, με την εκτίμηση, για το σύνολο, το έτος να είναι ζαριά σε καζίνο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε.

Την ίδια στιγμή πληγές και μόνο πληγές μετράει το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια και πλέον το 2012 ο ξενοδοχειακός κόσμος μιλάει για κατάρρευση σε έσοδα και αφίξεις.

Πλέον, 25 ξενοδοχεία έκλεισαν οριστικά, ενώ είναι πολλά που αναστέλουν τη λειτουργία τους και πολλά άλλα μετατρέπονται σε εποχικά. Σε ό,τι αφορά στο εργατικό δυναμικό των μονάδων τον Μάιο του 2008 υπήρχαν 14.000 θέσεις εργασίας και τον Μάιο του 2011 αυτές ανήλθαν σε 11.000 χάνοντας το 30% των θέσεων.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΞΑ-Α, στον πίνακα “European Benchmark: Year to Date April 2012” παρατηρείται τώση σε πληρότητες (-13%) στο α΄ τετράμηνο του 2012, πτώση στη μέση τιμή δωματίου (-5,7%) μείωση στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (-18,7%) καθώς τη δυσμενή θέση της Αθήνας έναντι των ανταγωνιστών της.


Πηγη:http://traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου