ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πικραμμένος: «Η χώρα καλείται να κρατήσει τις δεσμεύσεις της»

Με μια σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση άνοιξε το πρώτο «πανηγυρικό» υπουργικό συμβούλιο ο Έλληνας Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει «καθαρά εγγεγραμμένη από το Σύνταγμα αποστολή» που είναι να οδηγηθεί με ασφάλεια και ηρεμία η χώρα σε εκλογές. 


 
Αναγνώρισε ότι πολλοί από τους Υπηρεσιακούς Υπουργούς θυσίασαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες για να αποδεχτούν την πρόσκληση συμμετοχής στην κυβέρνηση και εξέφρασε την επιθυμία του «αυτό το διάστημα που θα είμαστε στα πράγματα - κατά το κοινώς λεγόμενο - να δώσουμε το παράδειγμα με το ήθος και τη συμπεριφορά μας».
Προσέθεσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί από όλους κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει η οποιαδήποτε «πρόκληση» απέναντι στο κοινό αίσθημα, αλλά αντίθετα να επικρατήσει η ευαισθησία και η συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να συμφωνήσουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν καμία αμοιβή για τη συμμετοχή τους αυτή, αφού ούτως ή άλλως αμείβονται από τις κύριες επαγγελματικές τους δραστηριότητες, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι. Επίσης, κάλεσε τους πάντες να δίνουν το παράδειγμα με τη συμπεριφορά τους, αποφεύγοντας κραυγαλέες επιλογές, πχ λιμουζίνες, πολλά ταξίδια κλπ. Ζήτησε από όλους να επιδείξουν πνεύμα ενότητας, συνεργασίας και σοβαρότητας, να περιορίζονται σε δηλώσεις σχετικές με το αντικείμενό τους, να αποφύγουν τις γενικότερες δηλώσεις λόγω του κινδύνου να εκληφθούν ως έχουσες κάποια κομματική διάσταση.
Αναφερόμενος στις σημαντικές συνόδους που επίκεινται, ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε ότι αν και υπηρεσιακή η κυβέρνηση, θα κληθεί να «διαδραματίσει κάποιο πιο ουσιαστικό ρόλο», λόγω χρονικής συγκυρίας. Έφερε ως παράδειγμα, τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα μεταβούν ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, και ο Υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης. Επίσης, και ο ίδιος μαζί με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς, όπως διευκρίνισε, έκρινε ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή η παρουσία έστω και ενός Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού είναι καλύτερη από την απουσία. Τόνισε ότι θα ενημερώσει για το ζήτημα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Έκλεισε τη σύντομη ομιλία του επισημαίνοντας τη δύσκολη και ιδιόμορφη κατάσταση στην οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία καλείται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, προσπαθώντας ορισμένες να τις αναβάλει χωρίς όμως να δημιουργηθεί μείζονα κρίση, και να παραμείνει στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υποφέρει, ενόψει της πορείας και προς τις εκλογές και προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Πηγη: http://www.sigmalive.com/news/greece/490598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου