ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το 2011 ήταν η χειρότερη χρονιά για την έκθεση Philoxenia




Το 2011 ήταν η χειρότερη χρονιά για την έκθεση Philoxenia
Η 27η Philoxenia δεν κατάφερε να τονώσει το ηθικό των τουριστικών επιχειρηματιών και προορισμών που συμμετείχαν.


Η έκθεση που για 26 χρόνια αποτελούσε τη “Διεθνή Έκθεση Τουρισμού” της Ελλάδας φέτος, στην 27η χρονιά της, έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της. Σε μία δύσκολη για την χώρα περίοδο που ο τουρισμός αναδεικνύεται στη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας θετικό πρόσημο και στις αφίξεις και στις εισπράξεις, η Philoxenia δεν κατάφερε να τονώσει το ηθικό των τουριστικών επιχειρηματιών και προορισμών που συμμετείχαν.

Φέτος για πρώτη χρονιά μειώθηκαν οι ημέρες των επαγγελματιών από δύο που ήταν μέχρι πέρυσι, Πέμπτη και Παρασκευή, σε μία μόνο την Παρασκευή. Ο θεσμός των “φιλοξενούμενων αγοραστών”, που τα τελευταία πέντε χρόνια έφερνε σε επαφή τους εκθέτες με 100 περίπου τουριστικά γραφεία, “buyers” του εξωτερικού κάθε χρόνο, φέτος συρρικνώθηκε σε μόλις 30 (σύμφωνα με την έκθεση) γραφεία. Ο αριθμός των εκθεσιακών κτιρίων της έκθεσης που αφορούσαν την Philoxenia, από πέντε έως έξι που ήταν μέχρι και πέρυσι φέτος μειώθηκαν σε μόλις ενάμιση (το κτίριο 15 και το μισό σχεδόν 13). Ο αριθμός των ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων που συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς με αυτόνομο δικό τους περίπτερο περιορίστηκε στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η έκθεση Expro-Hotelia που αφορούσε τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και αναπτυσσόταν σε δύο έως τρία κτίρια τις προηγούμενες χρονιές, φέτος κάλυπτε τον μισό σχεδόν χώρο του κτιρίου 13 μαζί με τους εκθέτες της Philoxenia. Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιορίστηκαν δραματικά και το επίσημο δείπνο της έναρξης καταργήθηκε και ενσωματώθηκε με τα βραβεία της έκθεσης και του HATTA σε μία φτωχή βραδιά παρουσίασης με ένα ελαφρύ κοκτέιλ.

Όσον αφορά στην προσέλκυση κοινού για το Σαββατοκύριακο αποθαρρυντική ήταν η απόφαση της διοίκησης να επιβάλει είσοδο για το κοινό 5 ευρώ το άτομο, με αποτέλεσμα να μειωθεί η επισκεψιμότητα.

Η Philoxenia δεν αξιοποίησε το γεγονός ότι, παρά την κρίση, ο εισερχόμενος τουρισμός παρουσιάζει άνοδο και νέες αγορές μπαίνουν στο προσκήνιο, ενώ και το επιχειρησιακό σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης της Helexpo για ανάδειξη της έκθεσης και της Θεσσαλονίκης σε κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν έγινε ποτέ εφικτό. Αντίθετα, η έκθεση EMITT που ξεκίνησε τη λειτουργία της πολλά χρόνια μετά τη Philoxenia έχει αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα για την περιοχή.

Το “κύκνειο άσμα” της έκθεσης συνέπεσε με την αλλαγή της ηγεσίας της Helexpo –ο τέως πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος ως ξενοδόχος γνώριζε την αξία των εκθέσεων για τον τουρισμό και της Philoxenia ακόμα περισσότερο- και την παραίτηση της διευθύντριας της έκθεσης κας Χρύσας Κρασσά, η οποία την ανακοίνωσε μερικές ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης.

Η Philoxenia “κλώτσησε” δύο φορές την ευκαιρία για να αναδειχθεί σε κύρια έκθεση της ευρύτερης περιοχής, όταν τόσο η Reed Exhibitions to 1998 όσο και η ITE Exhibitions to 1999 είχαν ενδιαφερθεί για να την αγοράσουν αλλά οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Το μέλλον της έκθεσης πλέον φαίνεται θολό και τα μηνύματα φέτος έλεγαν ότι η Helexpo σκέφτεται από το 2012 να την καταργήσει και να την εντάξει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.
πηγη. http://www.traveldailynews.gr/news/article/51752

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου