ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Προβολή λευκαδίτικων οργανισμών και επιχειρήσεων στην τουριστική έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια



Η διεθνής έκθεση τουρισμού “Holiday & Spa Expo”, που έλαβε χώρα στη Σόφια (11–13.02.2016, ΙΝΤΕREXPO CENTER) αποτελεί την κύρια και μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Βουλγαρία και έχει διεξαχθεί 33 φορές. Η έκθεση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας. Ο εκθεσιακός χώρος ήταν 7500 τ.μ. και υπήρξαν πάνω από 380 εκθέτες. Εθνικές συμμετοχές ήταν από Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, FYROM, Κροατία, Ουγγαρία, Ρωσία, Μαρόκο, Κούβα και Ινδονησία. Φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμοί και επιχειρήσεις ήταν επίσης από τις χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία και ΗΠΑ. Ελληνικές συμμετοχές ήταν από τις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Πρέβεζας και Λευκάδας.
Η Λευκάδα σαν προορισμός ήταν παρούσα στην έκθεση μέσα από το περίπτερο που οργάνωσε η εταιρεία NEBECO Ltd., Βουλγαρίας.
1) Στο περίπτερο συμμετείχε η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λευκάδας, με την παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Διονύσιου Γαζή.
2) Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ημερήσιων κρουαζιέρων του σκάφους Macedonia Palace, από το Νυδρί.
3) Διανεμήθηκε στην Βουλγαρική αγορά ο τουριστικός οδηγός DESTINATION LEFKADA του λευκαδίτικου εκδοτικού οίκου Fagotto Books.
 Παράλληλα διανεμήθηκαν στους βουλγαρικούς tour operators και στο κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της NEBECO Ltd, 200 περίπου τουριστικοί οδηγοί της Λευκάδας «Απέραντη Γαλήνη» στη Βουλγαρική γλώσσα, 50 αφίσες της Λευκάδας και 750 χάρτες Α4 της Λευκάδας που χορηγήθηκαν από το Τμήμα Τουρισμού της Π. Ε. Λευκάδας καθώς και 200 τεμάχια από το νέο τουριστικό οδηγό της Λευκάδας που δημιούργησε ο Δήμος Λευκάδας και χορηγήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Λευκάδας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο τουριστικοί οδηγοί της Λευκάδας της Π.Ε. και του Δήμου έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Fagotto Books καθώς επίσης και ότι όλο το διαφημιστικό υλικό της Περιφέρειας και του Δήμου μεταφέρθηκε από την Λευκάδα και διανεμήθηκε στην έκθεση της Σόφιας από την NEBECO Ltd. εντελώς δωρεάν.



Επίσης παράλληλα με την τουριστική έκθεση η εταιρεία ασχολήθηκε και με την ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών για την εταιρεία Import cosmetics, εισαγωγές – εξαγωγές καλλυντικών.







Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, πέρα από τους υπεύθυνους των συμμετεχόντων εταιρειών, υπήρχε όλες της ημέρες της έκθεσης μια κοπέλα και ένα αγόρι από την Βουλγαρία με γνώση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας που μιλούσαν και ελληνικά.

Χορηγοί επικοινωνίας του περιπτέρου για την Λευκάδα ήταν:
-www.lefkadaslowguide.gr-http://haradiatika.blogspot.gr

 Η πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν μόνο Β2Β και το περίπτερο της NEBECO Ltd το επισκέφτηκαν πολλά μικρά και μεγάλα τουριστικά γραφεία της Βουλγαρίας. Σε κάθε τουριστικό γραφείο δόθηκε πλήρες πακέτο των παραπάνω πληροφοριακών εντύπων. Η επισκεψημότητα στο περίπτερο από τους επαγγελματίες του κλάδου ήταν μεγαλύτερη από την περυσινή χρονιά. Επιχειρήσεις της Λευκάδας που ενδιαφέρονται για τα στοιχεία επικοινωνίας των γραφείων αυτών μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail: nebecobulgaria@gmail.com.

Οι επόμενες ημέρες της έκθεσης ήταν για το κοινό. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών κατά τις ημέρες αυτές ήταν λίγο μικρότερος από τον αντίστοιχο της προηγούμενης έκθεσης πέρυσι, χωρίς ωστόσο να έχουν δημοσιοποιηθεί τα επίσημα στοιχεία από τον διοργανωτή μέχρι την στιγμή αυτή.

Κύριο συμπέρασμα από την έκθεση είναι ότι συνεχίζεται η αυξητική τάση της τουριστικής κίνησης από την Βουλγαρία προς την Λευκάδα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και για την προσεχή τουριστική σεζόν. Η κίνηση αυτή θα είναι με την μορφή 3-ήμερων, 4-ημερων, 5-ήμερων αλλά και 7-ήμερων εκδρομών, με λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα και θα επικεντρωθεί στους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Οι πρώτες οργανωμένες αφίξεις έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο του ΠΑΣΧΑ και συγκεκριμένα από τις 29 Απριλίου. Επίσης περισσότερες από πέρυσι, τουριστικές εταιρείες της Βουλγαρίας παρουσίασαν προγράμματα διακοπών back to back από την Βουλγαρία για την Λευκάδα.

 Η Λευκάδα αποτελεί πλέον γνωστό καλοκαιρινό προορισμό στο Βουλγαρικό κοινό. Επίσης παρατηρήθηκε η τάση από τους Βούλγαρους που έχουν ήδη επισκεφτεί την Λευκάδα, να την ξαναεπισκεφτούν διότι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι επίσης γεγονός ότι οι παραλιακές περιοχές του νομού Πρεβέζης δέχονται μεγάλο αριθμό Βούλγαρων επισκεπτών κατά την χαμηλή τουριστική περίοδο μόνο και μόνο διότι γειτνιάζουν με την Λευκάδα και μπορούν να παρέχουν μεγάλο αριθμό κλινών σε μεγάλα ξενοδοχεία, σε ανταγωνιστικές τιμές κυρίως κατά τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο, όπου η διαθεσιμότητα σε κλίνες στη Λευκάδα περιορίζεται λόγο της έναρξης των αεροπορικών πτήσεων charter από άλλους προορισμούς.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Ντούσκας, κατά την διάρκεια της έκθεσης επιβεβαίωσε ότι οι κρατήσεις για φέτος είναι περισσότερο ικανοποιητικές από τις αναμενόμενες. Οι ξενοδόχοι της Πρέβεζας συμμετέχουν στη Σόφια ανελλιπώς τα τρία τελευταία χρόνια, διότι βλέπουν τα άμεσα οικονομικά αποτελέσματα της παρουσίας τους στην συγκεκριμένη έκθεση. Οι επίσημοι φορείς όμως της Λευκάδας, που οργανώνουν κυρίως την τουριστική προβολή για την Λευκάδα, απουσιάζουν από τη Σόφια. Εκτός από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Λευκάδας και τις λευκαδίτικες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της NEBECO Ltd., είχε επίσης παρουσία στην έκθεση μόνο μία ακόμα ξενοδοχειακή επιχείρηση της Λευκάδας σαν συν-εκθέτης στο περίπτερο ελληνικού tour operator με παρουσία στην Βουλγαρία.

Πληροφορίες στο e-mail: nebecobulgaria@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου