ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

26η Νοεμβρίου : ημέρα πρωτοτυπίας της σύγχρονης Ελλάδας.



Ελλάδα 2013 : το ελληνικό χρηματιστήριο μετά το κλείσιμο της 26ης Νοεμβρίου υποβαθμίζεται από ανεπτυγμένη αγορά σε αναδυόμενη αγορά. Λογική συνέπεια μετά την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας για ανόρθωση πέρα από τα μνημονιακά μέτρα.
Η παγκόσμια πρωτοτυπία βρίσκεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα με αναδυόμενη χρηματιστηριακή αγορά και που διαθέτει ισχυρό νόμισμα. Ευρωπαϊκές χώρες με αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές είναι : η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Πολωνία και η Τουρκία.
 Όλες οι χώρες με τις αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές για την MSCI φαίνονται στον παραπάνω πίνακα. Από τις 26 Νοεμβρίου τη θέση του Μαρόκου παίρνει η Ελλάδα και το Μαρόκο υποβαθμίζεται  στις frontier markets ενώ από τον Μάιο 2014 στις αναδυόμενες αγορές θα αναβαθμιστούν αυτές του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 Η Ελλάδα γίνεται έτσι η πρώτη χώρα μέλος της ευρωζώνης που απεντάσσεται από τη χορεία των αναπτυγμένων αγορών στην οποία εισήλθε το 2001 από την Morgan Stanley.
Στις 11 Ιουνίου πήρε η Morgan Stanley Capital International την απόφαση  να υποβαθμίσει το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά από τον Νοέμβριο. Προηγήθηκε η υποβάθμιση του χρηματιστηρίου Αθηνών τον Μάρτιο του 2013, από την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης δεικτών Russell Investements ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου ο οίκος FTSE διατήρησε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο στις αναπτυγμένες αγορές, ωστόσο, η ελληνική αγορά παραμένει σε Watch List για πιθανή υποβάθμιση στις αναπτυσσόμενες αγορές.

ΔΗΛΑΔΗ
Για την FTSE είμαστε αναπτυγμένη αγορά για την MSCI είμαστε αναδυόμενη.
Συμβουλή του haradiatika προς τους επενδυτές.
"Προσέξτε τα "παπαγαλάκια" πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα για την άσκηση arbitrage για κερδοσκοπία διαθέτει κάθε αγορά που όμως αλληλοαναιρούνται. Εμείς ΤΙ? ειμαστε;"

Η μεγάλη μεταβλητότητα, (αυξομειώσεις του δείκτη κλπ) τον τελευταίο καιρό οφείλεται στην προσπάθεια των επενδυτών να προεξοφλήσουν την συνέχεια του δείκτη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο την περίοδο μετά της 26 Νοεμβρίου. Παρά το αδιαφιλονίκητο γεγονός ότι έχουμε άλλη μια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κάποιοι κάνουν λόγο και για θετικές μελλοντικές συνέπειες. Η ίδια η αγορά θα το δείξει και οι παίκτες ρίσκου θα βγουν κερδισμένοι ή και χαμένοι τελικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αισιόδοξα σενάρια η υποβάθμιση από την MSCI αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο εάν ληφθεί υπόψη ότι περίπου $7 τρις επενδύσεων ακολουθούν τους δείκτες που υπολογίζει η εν λόγω εταιρεία, ενώ περίπου $1.3 τρις αφορούν αποκλειστικά στους δείκτες για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αποδειχθεί θετική εξέλιξη καθώς η βαρύτητα της Ελληνικής αγοράς μετοχών στο δείκτη των αναπτυσσόμενων αγορών πιθανόν να είναι πολλαπλάσια απ’ ότι ήταν στο δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών. Σημειώνεται ότι η βαρύτητα των Ελληνικών εταιρειών στον MSCI World Index ήταν μόλις 0.01%.
Η νέα στάθμιση του δείκτη MSCI Greece στους επιμέρους δείκτες της MSCI διαμορφώνεται ως εξής:
  • 0,31% του δείκτη MSCI EM (αφορά το σύνολο των αναδυόμενων αγορών)
  • 1,76% του MSCI EMEA (Ευρώπη, Ασία, Αφρική)
  • 3,04% του MSCI Emerging Europe
  • 3,80% του MSCI Ανατολικής Ευρώπης
Δηλαδή η στάθμιση των παρακάτω Ελληνικών μετοχών στο δείκτη της MORGAN STANLEY θα είναι μόλις το 3,8% ανάμεσα στις μετοχές του δείκτη των χωρών Τσεχίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Ρωσίας. Πάλι καλά !!!!   
Η υψηλότερη στάθμιση των ελληνικών μετοχών θα προκαλέσει ενδεχομένως αύξηση του τζίρου στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ αναμένεται να εισρεύσουν funds τα οποία τοποθετούνται σε αγορές υψηλότερου κινδύνου. Το γεγονός ότι τα κριτήρια εισόδου στο δείκτη αναπτυσσόμενων αγορών είναι λιγότερο αυστηρά συνεπάγεται πως περισσότερες Ελληνικές εταιρίες θα μπορούν να ενταχθούν στο δείκτη. Ο δείκτης των ανεπτυγμένων αγορών συμπεριλάμβανε μόλις δύο Ελληνικές εταιρείες (ΟΠΑΠ και Coca Cola 3E η οποία μάλιστα δεν πληρούσε τα κριτήρια, αλλά υπήρχε η πρόβλεψη στη μεθοδολογία διατήρησης του δείκτη, να απαρτίζεται από τουλάχιστον δυο μετοχές). Αύριο ο MSCI αναμένεται να ανακοινώσει την λίστα με τις ελληνικές εταιρίες που θα συμπεριληφθούν στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών οι οποίες μάλλον θα είναι :
  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: 19% στάθμιση
  • ΟΤΕ: 19% στάθμιση
  • ΟΠΑΠ: 18% στάθμιση
  • Alpha Bank: 11% στάθμιση
  • ΔΕΗ: 11% στάθμιση
  • Jumbo: 9% στάθμιση
  • Ελληνικά Πετρέλαια: 7% στάθμιση
  • Folli Follie Group: 6% στάθμιση  

    18/11/2013: Tελικά οι μετοχές του δείκτη MSCI Greece είναι οι παρακάτω 10

    Πέσαμε μέσα και στις 8 μετοχές που είχαμε αναφέρει και επιπρόσθετα μπήκαν η Πειραιώς και ο ΤΙΤΑΝ.
    Οι pro forma σταθμίσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώνονται ως εξής: ΕΤΕ 11,01%, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 9,1%, Alpha 8,25%, ΟΤΕ 17,95%, ΟΠΑΠ 18,01%, ΕΛΠΕ 5,8%, ΔΕΗ 9,4%, ΤΙΤΑΝ 7,8%, FFG 4,9%, JUMBO 7,9%

    Α/Α
    TIΤΛΟΣ
    1
    ΟΤΕ
    2
    ΟΠΑΠ
    3
    ΔΕΗ
    4
    ΕΛ.ΠΕ.
    5
    ΕΤΕ
    6
    FF GROUP
    7
    JUMBO
    8
    ALPHA BANK
    9
    ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    10
    TITAN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου