ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τι πρέπει να ήξερα για τις πτήσεις χαμηλού κόστους για το 2012 - Ξένες δημοσιεύσεις.





1)  Πόλεμος για τις αεροπορικές χαμηλού κόστους στα νησιά.     (του ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ)


Στα χαρακώματα οι προορισμοί για να κλείσουν συμφωνίες - Ζακυνθινοί κατηγορούν Κεφαλονίτες ότι τους έκλεψαν την Ryanair φέτος το καλοκαίρι. Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των τουριστικών προορισμών, για την προσέλκυση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Η περυσινή (2011)εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών, αποδόθηκε (και δικαίως) στις εν λόγω εταιρείες, καθώς: όπου είχαν ισχυρή παρουσία το 2011, οι αφίξεις εκτοξεύτηκαν.
Εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων επισημαίνουν τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού (έφτασε το 10%) των συγκεκριμένων εταιρειών στις αφίξεις στην Ελλάδα το 2011. Και εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί περαιτέρω. Ειδικά, αν λάβει κανείς υπόψη ότι, στην Ισπανία, το μερίδιό τους ξεπερνά το 50%.
Η τακτική που ακολούθησαν οι εταιρείες του κλάδου, υποσκελίζοντας τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, ήταν εξαιρετικά απλή: προχώρησαν σε καταρχήν συμφωνία, με αντάλλαγμα διαφήμιση με τους φορείς συγκεκριμένων περιοχών, οι οποίες διέθεταν απαραίτητα κάποιο αεροδρόμιο. Έβαλαν, δηλαδή, στο στόχαστρό τους τα παραμελημένα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, γνωρίζοντας ότι θα πληρώνουν ελάχιστα για τέλη προσγείωσης, ενώ οι τοπικοί επιχειρηματίες θα τους υποδέχονταν ως μεσσίες.
Στη μάχη της προσέλκυσης των γνωστών Ryanair, EasyJet και άλλων, οι τουριστικοί προορισμοί επιστράτευσαν κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε και συγκρούσεις γειτονικών
περιοχών, όπως έγινε στην περίπτωση της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.
Οι Ζακυνθινοί διαμαρτυρήθηκαν ότι πίσω από τη φετινή (2012) ματαίωση των δρομολογίων της Ryanair προς το νησί τους, κρύβεται παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου. Τον κατηγόρησαν, μάλιστα, ότι με παρέμβασή του άλλαξαν οι ώρες των πτήσεων προς και από Κεφαλονιά (ώστε να είναι εντός ωραρίου των υπαλλήλων του αεροδρομίου), με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι πτήσεις προς Ζάκυνθο, οι οποίες θα εξυπηρετούνταν με το ίδιο δρομολόγιο.
Ήδη, μέσω email, n Ryanair ενημέρωσε τους ζακυνθινούς φορείς, με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν οε διαπραγματεύσεις, ότι το νησί δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί
στον σχεδιασμό της. Πλέον οι φορείς της Ζακύνθου, στρέφονται μετά την Γκάτγουικ και το ναυάγιο της Ryanair, σε μια ακόμα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, την Danube Wings, με στόχο να ξεκινήσει από φέτος κιόλας δρομολογια προς το νησί.


2) Ασπίδα σωτήριας στους εκβιασμούς των tour operators.
Τη στροφή των τουριστικών φορέων προς τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους υπαγόρευσαν και τα προβλήματα των παραδοσιακών tour operators (με πρώτο τον Thomas Cook), οι οποίοι δημιούργησαν αμφιβολίες για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η αναπάντεχη περυσινή επιτυχία (2011), όπου προσγειώθηκαν οι εν λόγω εταιρείες, με μέσο κόστος εισιτηρίου τα 60 ευρώ αλλά και με απευθείας κρατήσεις καταλυμάτων μέσω Internet, θεωρείται πλέον μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για την απεξάρτηση του ελληνικού τουρισμού από τις συνεχείς πιέσεις για χαμηλότερες τιμές και τον φτηνό μαζικό τουρισμό που συνεπαγόταν n συνεργασία με τους tour operators.
Ας σημειωθεί ότι 400 εκατομμύρια τουρίστες ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη με εταιρείες χαμηλού κόστους. Ο αριθμός των εταιρειών χαμηλού κόστους που πετούν στην Ευρώπη είναι 42. Από αυτές, στην Ελλάδα πετούν μόνο οι 28, προερχόμενες από 20 χώρες και 116 αεροδρόμια. Οι δύο σημαντικότερες για την Ελλάδα, n Ryanair και n EasyJet, θα πραγματοποιούν πτήσεις φέτος το καλοκαίρι (2012) μεταξύ άλλων σε Κω, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, αλλά και σε δημοφιλή νησιά, όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Προς Κεφαλονιά, n Ryanair θα πετά από τις 2 Απριλίου του 2012 στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου από τα αεροδρόμια του Μιλάνου και την Πίζα στην Ιταλία. Από την πλευρά της, n EasyJet ξεκινά τα δρομολόγιά της στις 28 Απριλίου του 2012 προς το αεροδρόμιο Αργοστολίου από Λονδίνο και Μιλάνο.
Νέο πρόγραμμα πτήσεων, που θα συνδέει αεροπορικά τη Ρόδο με το Μιλάνο, ξεκινά από το φετινό καλοκαίρι (30 Ιουνίου με 1n Σεπτεμβρίου) n εταιρεία EasyJet, παρά το γεγονός ότι προς τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, παραμένει, από τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, μια σημαντική οφειλή για την περυσινή διαφημιστική καμπάνια των πτήσεων.
Παράλληλα, θα συνεχιστεί, για τρίτη χρονιά φέτος, το πρόγραμμα πτήσεων που συνδέει τη Ζάκυνθο με το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Μαρτίου του 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 25 Οκτωβρίου.






3) Και οι μεγάλες εκπλήξεις.


Στις νέες δρομολογήσεις της χρονιάς, περιλαμβάνονται και δύο αεροδρόμια-έκπληξη: της Αλεξανδρούπολης και της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, από τις 28 Μαρτίου ξεκινούν οι πτήοεις της Ryanair από Φρανκφούρτη προς Αλεξανδρούπολη.



Αντίστοιχα n αυστριακή εταιρεία Lauda Air-Austrian Airlines, ξεκινά τον Μάιο απευθείας πτήσεις από την αυστριακή πρωτεύουσα προς την Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι στην περίπτωση που n γραμμή έχει επιτυχία, ενδέχεται n διατήρησή της και κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδίως για τους λάτρεις του γκολφ, στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino.


4) Κρήτη και Δωδεκάνησα οι φετινοί (2011) νικητές.

Οι δύο προορισμοί με τα μεγαλύτερα οφέλη, από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, το 2011, n Κρήτη και
κυρίως τα Δωδεκάνησα, ετοιμάζονται να υποδεχτούν με αυξημένα δρομολόγια τη νέα τουριστική περίοδο (2012). Ένα νέο αεροπορικό δρομολόγιο, που θα συνδέει το Λονδίνο με την Κρήτη, θα εγκαινιαστεί στα τέλη Απριλίου, από την εταιρεία EasyJet.
Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιείται μια πτήση με αναχώρηση, από τον τέταρτο μεγαλύτερο αερολιμένα του Λονδίνου, το Λούτον, και προορισμό το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Αισιοδοξία δημιουργεί για το 2012 στα Χανιά ο προγραμματισμός 22 πτήσεων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», από έντεκα αεροδρόμια της Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 επισκέπτες από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Νορβηγία και Πολωνία αναμένονται το 2012 στα Χανιά, μέσω δρομολογίων των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.
Ήδη έχουν ανακοινωθεί τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Χανίων, όπως της Ryanair που αυξάνει τους προορισμούς της με πτήσεις πέραν αυτών για Ιταλία και Γερμανία, που υπήρχαν και πέρυσι, προσθέτοντας πτήσεις από Βρυξέλλες, Όσλο, Λονδίνο και Πολωνία.
Με δρομολόγια που συνδέουν τη Ρόδο και την Κω απευθείας με ευρωπαϊκές πόλεις ξεκινά τη χρονιά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Οι πτήοεις της Κω θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη αρχής γενομένης από της 28ης Μαρτίου.
ΠΗΓΗ : οικονομική εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ, Σάββατο 14/1/2012, σελίδα 27.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου