ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Εκλογές Ξανά !!

Ο εκλογικός Νόμος  προβλέπει με λίστα τις επαναληπτικές εκλογές αν γίνουν σε διάστημα 18 μηνών :

 "Ο νόμος περιλαμβάνει επίσης διατάξεις σχετικά με το τυπικό της διαδικασίας, τον αριθμό σταυρών προτίμησης, καθώς και τον τρόπο επανόδου στην υπηρεσία όσων δημοσίων υπαλλήλων παραιτούνται για να θέσουν υποψηφιότητα. Ορίζει ακόμα ότι σε περίπτωση διαδοχικών εκλογών, οι οποίες γίνονται πριν περάσουν 18 μήνες από τις προηγούμενες, αυτές δε θα γίνουν με σταυρό προτίμησης, αλλά με δεσμευμένους συνδυασμούς (λίστες), όπως στις εκλογές του 1985."

ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοί φταίνε για την ακυβερνησία???

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΔΗΜΑΡ, ΤΟ ΚΚΕ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟ 3%

Ή

Ο εκλογικός νόμος 3636/2008 του Προκόπη Παυλόπουλου που βασίστηκε πάνω στον 3231/2004 του Κώστα Σκανδαλίδη ........?????!!!!!!!

Τα 2 πρώην μεγάλα κόμματα είχαν φτάξει τόσο καλά το Νόμο ώστε ή αυτοδυναμία ή χάος ακυβερνησίας.
Ενημερωθείτε σωστά γιατί θα ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ.  
Ο εκλογικός νόμος παρακάτω. 

"Ο νόμος 3636/2008, μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, τροποποίησε τον 3231/2004, παραχωρώντας στο πρώτο κόμμα 50 επιπλέον έδρες, δηλαδή 10 περισσότερες σε σχέση με το νόμο του 2004. Έτσι, οι έδρες που κατανέμονται με βάση το ποσοστό των κομμάτων είναι 250 αντί για 260, και άρα το θεωρητικό ελάχιστο ποσοστό για να πετύχει κάποιο κόμμα βέβαιη αυτοδυναμία από 42.7% (111/260) των εγκύρων μετατρέπεται σε 40.4% (101/250). Το ελάχιστο ποσοστό αυτοδυναμίας 40.4% επί των εγκύρων αλλάζει και δεν είναι σταθερό (γίνεται μικρότερο) ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν τα κόμματα που τελικά μένουν εκτός βουλής. Επίσης o νόμος 3636/2008 δυσχέρανε ιδιαίτερα τις προεκλογικές συνεργασίες κομμάτων, καθότι η επιπλέον παραχώρηση των 50 εδρών σε συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων προς διευκόλυνση σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης λαμβάνει χώρα μόνο αν ο μέσος όρος της δύναμης των κομμάτων που τον απαρτίζουν είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς κόμματος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψήφων. Μέσος όρος θεωρείται το πηλίκο του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός προς τον αριθμό των κομμάτων που τον αποτελούν. Αν για παράδειγμα ο συνασπισμός των κομμάτων Χ και Ψ έχει συνολική δύναμη 43% (μέσος όρος καθενός κόμματος 21,5%) και το αυτοτελές κόμμα Ω 30%, στο τελευταίο θα δοθούν οι επιπλέον 50 έδρες. Οι τροποποιήσεις του νόμου αυτού θα εφαρμοστούν στις πρώτες εκλογές μετά από αυτές του 2009."


2 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο Άκη αλλά αυτοί που τόσα χρονιά ζήταγαν την απλή αναλογική τι περίμεναν ότι θα έπαιρναν αυτοδυναμία για να κυβερνήσουν την Ελλάδα ?Όχι βεβαία θα συγκυβερνούσαν με άλλα κόμματα .Τότε γιατί δεν έκαναν τώρα συγκυβέρνηση που τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν σαν να υπήρχε απλή αναλογική ,γιατί πάνε τον λαό πάλι σε εκλογές ,τι αναζητούν με τις νέες εκλογές αν τα αποτελέσματα είναι τα ίδια ?Δεν λέω ότι ο υπάρχον εκλογικός νομός είναι ο καλύτερος αλλά βλέπω να τον χρησιμοποιεί το κάθε κόμμα ανάλογα .με τις συνθήκες που επικρατεί την ανάλογη χρονική στιγμή για το κομματικό του συμφέρον . Ο ελληνικός λαός ζήτησε συγκυβέρνηση ομόνοια και ομοψυχία να κυβερνηθεί η Ελλάδα με περισσότερα του ενός κόμματος πράγμα που εγώ δεν βλέπω να το θέλουν .Τι ζητάνε τελικά ενισχυμένη αναλογική όπως είναι σήμερα η απλή αναλογική που δεν μπορώ να την φανταστώ πως την θέλουν γιατί από τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν μια παραλλαγή της απλής αναλογικής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με απλή αναλογική θα υπήρχε μεγαλύτερη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης λόγω μεγαλύτερης διαπραγματευτικής ισχύς πχ. Καμμενου- συριζα - κουβέλη (124 βουλευτές αντι 104 τώρα και οι 3 μαζι)ενώ Πασοκ -ΝΔ θα είχαν μαζί 119 βουλευτές αντι 149 τώρα.
    Στις επόμενες εκλογές αν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καταφέρουν να βγάλουν 151 βουλευτές θα κυβερνήσουν όπως μέχρι τώρα χωρίς να νιάζονται για μεγάλη λαϊκή εντολή. Για αυτό ο Κουβέλης δεν τους έδωσε κυβέρνηση τώρα. Θα τον τελείωναν πολιτικά όπως έκαναν και με τον Καρατζαφέρη. Ο Βενιζέλος δεν θέλει την Κατσέλη, ο Σαμαράς δεν θέλει Καμμένο - Μπακογιάννη - Καρατζαφέρη. Εκεί πρέπει να πάνε οι ψήφοι του Σύριζα και της Χρυσής Αυγής και θα δεις πως θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στις 17 Ιουνίου. Τώρα θέλουν οι πρωην μεγάλοι να πανε οι ψήφοι του συριζα στο Πασοκ και ασ περάσει τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή