ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

2012 :ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ (0)


Σε επικοινωνία που είχαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος ξενοδοχειακής αλυσίδας 5*αστερων στην Μύκονο μας είπε ότι αυτή την περίοδο η Μύκονος έχει πολλές  ακυρώσεις ,πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμα και οι κρουαζιέρες στο Νησί των Ανέμων είναι ελάχιστες έως  μηδενικές .Στη ερώτηση μας τι προβλέπει για την συνεχεία, η απάντηση του ήταν κατηγορηματική .Όσο υπάρχει η πολιτική αστάθεια  στη Ελλάδα με τις εκλογές δεν βλέπει φως στον ορίζοντα και ότι  η  όλη κατάσταση που επικρατεί δεν έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες αλλά και στους εργαζομένους οι οποίοι βλέπουν να μην τους έχουν προσλάβει όλους ακόμη με αποτέλεσμα μπορεί να μείνουν  πολλοί από αυτούς και χωρίς δουλειά .
Αν η Μύκονος  που είναι ένας τουριστικός προορισμός υψηλών εισοδημάτων με διεθνή φήμη   έχει τόσο πρόβλημα σκεφτείτε τι θα γίνει σε προορισμούς χαμηλότερων εισοδημάτων  . Ο τουρισμός η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας βυθίζετε  ας ελπίσομε  μήπως ο θεός κάνει κάποιο θαύμα. Πάντως  η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αν υπάρχει. 

Οι πληροφορίες από το νησί των ιπποτών δυστυχώς δεν είναι καλύτερες. Η Ρόδος μετά την αύξηση 23% των αφίξεων εξωτερικού που είχε πέρυσι παρουσίασε ήδη φέτος μια καθυστέρηση στην έναρξη της περιόδου κατά ένα ολόκληρο μήνα. Από 26 Μαρτίου πέρυσι, φέτος η περίοδος άρχισε τέλος Απριλίου και με λιγότερα ξενοδοχεία ανοικτά. Επειδή μεγαλοξενοδόχοι του νησιού διαθέτουν πάνω από ένα ξενοδοχεία, άρχισαν να λειτουργούν το ένα και αναμένουν την έναρξη της λειτουργίας του άλλου από τώρα μέχρι το τέλος του μήνα (με ότι σημαίνει αυτό για τις προσλήψεις προσωπικού). Η αναζήτηση συμβολαίων για την φετινή περίοδο ανάγκασε όλο και περισσότερους ξενοδόχους να λειτουργήσουν τις μονάδες τους φέτος με καθεστώς all-inclusive. Αυτό σε συνδυασμό με την τουριστική πτώση φέτος θα δημιουργήσει ακόμα μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι all inclusive και κρουαζιέρες έφεραν κόσμο στο νησί πέρυσι αλλά οι ταβέρνες στο Φαληράκι ήταν άδειες.
Η περσινή καλή κατάσταση για την Ρόδο ευνόησε τα 4* και 5* ξενοδοχεία, τα all inclusive, τα souvenir shop και εμφανίστηκαν πολλά γουναράδικα. Αντίθετα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν είχαν πληρότητες και οι τιμές τους ήταν γύρω στα 5 ευρώ το κρεβάτι. 
Οι ακυρώσεις από Γερμανία και Αυστρία φέτος για την Ρόδο είναι μεγάλες και αύξηση παρουσιάζει μόνο η Ρώσικη αγορά στο νησί.
Βλέποντας αυτά για την Ρόδο, ένα προορισμό πολύ πιο ανταγωνιστικό από τη Λευκάδα, σε επίπεδο μεγέθους, σε επίπεδο τιμών, σε επίπεδο ποιότητας υποδομών, σε επίπεδο δυνατότητας φτηνών αεροπορικών  μεταφορών και κυρίως σε επίπεδο επαγγελματισμού και μεγάλης δυνατότητας προσαρμογής στις διακυμάνσεις του μεγέθους και των αναγκών της τουριστικής ζήτησης, καταλαβαίνουμε ότι φέτος η Λευκάδα απλά θα πάει πολύ χειρότερα από πέρυσι.  
(σημείωση άνευ σημασίας : όλες τις ξαπλώστρες στις παραλίες της Ρόδου τις εκμεταλέυεται ο Δήμος και όχι ιδιώτες που νοικιάζουν από το Δήμο το χώρο).



1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝΕ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ (ΘΑΨΟΥΝΕ) ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΖΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή