ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Χαραδιατικα και Βλυχό τα θύματα της κακοκαιρίας 20-09-2011

Η κακοκαιρία που έπληξε την Λευκάδα τα τελευταία 24 ώρα άφησε βαθιά τα σημάδια της στα Χαραδιάτικα .Από βραχυκύκλωμα πιθανόν λόγω των συχνών διακοπών της ηλεκτροδότησης του χωριού καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά ένα τμήμα κατοικίας στα Χαραδιάτικα (η κουζίνα μονοκατοικίας ) όπου με παρέμβαση των συγχωριανών του και αργότερα της πυροσβεστικής γλίτωσε την καταστροφή η υπόλοιπη κατοικία ευτυχώς χωρίς θύματα παρ’ ότι υπήρχε ηλικιωμένο άτομο μέσα στο σπίτι. Επίσης στον υπαίθριο χώρο του καρνάγιου του Βλυχού από το δυνατό άνεμο προκληθήκαν ανυπολόγιστες ζημιές σε ιστιοπλοϊκά σκάφη που ήταν παρκαρισμένα.
Το ποιο δυσάρεστο όμως είναι ότι στον κόλπο του Βλυχού επίσης από τον δυνατόν άνεμο ανατράπηκε σκάφος ιστιοπλοϊκό καταμαράν όπου με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχασε ένας άνθρωπος την ζωή του, ένας άλλος χαροπαλεύει και ένας τρίτος αγνοείται.




Ο νεκρός στο Βλυχό είναι Γάλλος πολίτης που προσπαθούσε να σώσει το σκάφος του, τραυματίας είναι η γυναίκα του, ενώ τελικά ο ιδιοκτήτης του καταμαράν που αναποδογύρισε σώθηκε από την θάλασσα από Άγγλο πολίτη που μένει και εργάζεται μόνιμα στο Βλυχό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν και για τον τραυματισμό ενός ντόπιου ψαρά (δεν εμφανίστηκε όμως στο νοσοκομείο.

Η καταστροφή έγινε στις 6:30 το απόγευμα και διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά.
Στο διάστημα αυτό χτύπησε την περιοχή δύο ρεύματα αέρα το ένα με ταχύτητα 96 κόμβοι, και το δεύτερο που έκανε και τις καταστροφές ήταν πάνω από 98 κόμβους (δηλαδή μιλάμε για ταχύτητα αέρα τουλάχιστον 200 km/h, ή 12 μποφόρ)


.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ των καταστροφών. Τις φωτογραφίες μπορείτε ελεύθερα να τις αναδημοσιεύσετε με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται το haradiatika lefkada blog.

Ρεπορτάζ : Λάκης Κονιδάρης και Άκης Καλύβας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : "ΜΥΡΙΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟ" ΒΛΥΧΟ 20/9/2011














Το αναποδογυρισμένο καταμαραν.






Αναποδογυρισμένα σε στεριά και θάλασσα :




1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΗΤΣΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

    Ένας παρατηρητής εκ του μακρόθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή