ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πως πάμε από CORONA στη γειτονιά μας;

Ανοίξαν τα αεροδρόμια για τουρίστες - Κλείνουν τα χερσαία σύνορα - Ανοίγουν τα λιμάνια από Ιταλία για τουρίστες - Κλείνει ουσιαστικά ο Προμαχώνας με την υποχρέωση για αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών.
Οι Σέρβοι τουρίστες αποκλείονται από την Ελλάδα με 4091 ενεργά κρούσματα στη Σερβία, 382 συνολικά θανάτους και 345 νέα κρούσματα χθες αλλά ανοίγουμε τα σύνορα για Άγγλους με 289000 συνολικά κρούσματα και 820 νέα κρούσματα χθες, για Ιταλούς με 13303 ενεργά κρούσματα χθες, για Σουηδούς με 5526 θανάτους μέχρι χθες και για Ολανδούς με 6137 θανάτους μέχρι χθες.  Τα αεροπλάνα μπορούν να πετάν γεμάτα εκτώς από τις 6 τελευταίες θέσεις ενώ τα λεωφορεία πρέπει να έχουν πληρώτητα 65%.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι παράλογα. Είναι απόλυτα λογικά. Σκοπός δεν είναι να σταματήσουμε τον COVID στην Ελλάδα, αλλά να έχουμε αύξηση εισερχόμενων κρουσμάτων από αγορές με αυξημένο οικονομικό εισόδημα. Ή μάλλον καλύτερα οι επαγγελματικές ενώσεις τουριστικών επιχειρηματιών με την μεγαλύτερη πολιτική επιροή (αλλιώς pressure groups) καταφέρνουν να έχουν Υπουργικές αποφάσεις που εξυπηρετούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα.
Ποιοί είναι αυτοί??
Μεγαλοξενοδόχοι Κρήτης - Ρόδου - Κω, αεροπορικές εταιρείες, πολυεθνικές tour operators (οι γνωστές).

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, της Λευκάδας, τα κακόμοιρα τουριστικά γραφεία των Βαλκανίων, οι μικροξενοδόχοι με τους ανίσχυρους - αν όχι ανύπαρκτους - συνδικαλιστικούς τους φορείς και οι λεωφοριάδες τι να κάνουν; Κοινωνικό τουρισμό, booking.com και Άγιος ο Θεός.

Για να δούμε τώρα τα ενεργά κρούσματα  COVID στη γειτονιά μας.



Σχήμα 1: Ενεργά κρούσματα ανά χώρα.

Εδώ παρατηρούμε το θαύμα της Τουρκίας από ένα μέγιστο 81000 ενεργών κρουσμάτων, εμφανίζει τώρα μια μείωση στα 13500  δηλαδή μια μείωση της τάξης του 83%   με συνεχόμενη καθοδική πορεία, όλες οι υπόλοιπες χώρες αν και έχουν πολύ λιγότερα κρούσματα, κινούνται ανοδικά.
Η δεύτερη μπλέ γραμμή που ξεχωρίζει είναι τα ενεργά κρούσματα της Ρουμανίας.
Να αναφέρουμε ότι οι αριθμοί δίπλα στα ονόματα των χωρών αποτελούν τα covid tests σε χιλιάδες που έκανε κάθε χώρα ανά εκατομμύριο κατοίκους.  Η Ελλάδα έχει κάνει δηλαδή μέχρι χθες 35900 τεστ για κάθε εκατομμύριο κατοίκους, η Τουρκία 47100 τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκους. ενώ η Αλβανία δείχνει να μην μετράει καλά αφού έχει μόνο 9800 τεστ ανά εκατομμύριο.


Σχήμα 2:  Ενεργά κρούσματα ανά χώρα.

Εδώ βγάλαμε την Τουρκία και την Ρουμανία για να δούμε γραφικά καλύτερα τι γίνεται με τις άλλες χώρες. Όλες οι χώρες ξεπέρασαν το πρώτο peak του Απριλίου - Μαϊου (συμπεριλαμβανομένων της Βοσνίας και του Μαυροβούνιου που δεν φαίνονται στο γράφημα), εκτώς της Κύπρού και της Σερβίας. Η Κύπρος παραμένει σταθερή με χαμηλά κρούσματα πάνω από ένα μήνα, ενώ η Σερβία μετά από μια ύποπτη ξαφνική πτώση 4000 ενεργών κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα (στις 6 Ιουνίου) τα ξαναπήρε πίσω.
Τώρα οι κακές γλώσσες λένε ότι η πτώση αυτή της Σερβίας στις 6/6 ήταν για να αρθούν τα μέτρα και να πάει να ψηφίσει ο κόσμος χωρίς φόβο. Πάλι βλέπουμε πολιτική και covid χεράκι - χεράκι !!!
Βλέπουμε επίσης Βουλγαρία - Βόρεια Μακεδονία και Σερβία στην ίδια κατάσταση περίπου σε ενεργά κρούσματα γύρω στα 3500, την Ελλάδα στα 2200 ενεργά και την Αλβανία στα 1400 αλλά χωρίς να μετράει καλά. Η Κύπρος μόνο 150.

     
  Σχήμα 3:  Ενεργά κρούσματα ανά χώρα. 

Εδώ βλέπουμε τι γίνεται στις σημαντικότερες Βαλκανικές χώρες που μας στέλνουν τουρίστες στη Λευκάδα. Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία. Στους Σέρβους κλείσαμε τα σύνορα αλλά οι Ρουμάνοι έχουν 125% περισσότερα ενεργά κρούσματα από τους Σέρβους. Η Ρουμανία έχει βέβαια διπλάσιο πληθυσμό από την Σερβία αλλά οι Σέρβοι αποκλείστηκαν από την Ελλάδα γιατί δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάλι η πολιτική στη μέση.

Ελπίζω τα παραπάνω να ήταν διαφωτιστικά και να βγάλει ο κάθε ένας τα συμπεράσματά του.
Όλα τα δεδομένα είναι από το https://www.worldometers.info/coronavirus/ η ανάλυση και τα γραφήματα από μένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου