ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Πεζοδρόμια επαρχιακού δρόμου περιοχή Ελλομένου

Δημοτικό διαμέρισμα  Ελλομένου  στο έλεος του εργολάβου με ανύπαρκτο δήμο και περιφέρεια, χωρίς  επιβλέπων μηχανικό από την υπηρεσία. Μια περιοχή αποκομμένη από το υπόλοιπο νησί ολόκληρο χειμώνα .Διαλυμένες οι υπάρχουσες υποδομές για την κατασκευή των νέων πεζοδρομίων στο Μεγάλο Αυλάκι και Νυδρί λες και δεν ζουν άνθρωποι αλλά!!!!είναι  ένα βομβαρδισμένο τοπίο μετά από πόλεμο  με σπασμένα φρεάτια του βιολογικού καθαρισμού ανοιχτά με  την περιοδεία τρωκτικών με τον κίνδυνο να μολυνθούν μικροί και μεγάλοι  κάτοικοι. Ο εργολάβος παρότι  με τις υποδείξεις των κατοίκων της περιοχής έχει κάνει ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης με ανυπολόγιστες συνέπειες μετά το πέρας της εργολαβίας. Οι κάτοικοι της περιοχής με περίσσια υπομονή όλη  αυτή την περίοδο υπομένουν την αποπεράτωση του έργου αλλά έως πότε? Αρχίζουν να ανησυχούν διότι το χρονοδιάγραμμα που υποσχέθηκε ο εργολάβος πάει περίπατο. Περνάμε μια κρίσιμη περίοδο με τον κωρονοιο σε όλη την Ελλάδα αλλά αν δεν υπήρχε αυτή η κρίση τι θα γινόταν στην περιοχή  όταν τα ξενοδοχεία και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις χρειάζονταν να ανοίξουν από τον Απρίλιο, να  υποδεχτούν τουρίστες πελάτες? Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. τον Ιούνιο 1/6/2020 μπορεί να ξεκινήσει η υποτιθέμενη τουριστική σεζόν και στην Περιοχή του Μεγάλου Αυλακιού ακόμη κάνουν χωματουργικές εργασίες. Το κράτος σε έκτακτες περιπτώσεις  όταν θέλει   οι υπηρεσίες εργάζονται νυχθημερόν, εδώ ο εργολάβος δουλεύει χαλαρά και με όχι αρκετό εργατική προσωπικό και πολλές φορές όχι εξειδικευμένο με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο με απρόβλεπτες συνέπειες όχι για τον εργολάβο αλλά για τους μόνιμους κατοίκους που ζουν και εργάζονται εδώ.

 
 
 



27/02/2020









10/05/2020

Υ.Γ. Το έργο αυτό είχε εκπονηθεί προ εικοσαετίας και εκτελείτε σήμερα και με πολλές ελλείψεις ιδικά στο χώρο του Μεγάλου Αυλακιού σύμφωνα  και με τα έγγραφα του συλλόγου ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ που στάλθηκαν στο δήμο Λευκάδας.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΝΥΔΡΙ          ΤΚ 31084

Email enosi.p.d.p.lefkadas@gmail.com


Νυδρί 06/04/2020 Αρ. Πωτ. 11


 

 

Προς

Α) τον Δήμαρχο Δήμου Λευκάδας

Β) τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λευκάδας

Κοινοποίηση: Α) τους αντιδημάρχους 1) κο Λιβιτσάνο Ιωάννη, 2)κο Γαζή Αναστάσιο 3) κο Ζουριδάκη Ευτύχιο

Β)    1) πρόεδρο τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου, 2) πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Νυδριού.

 

 

ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΝΑΝΤΗ (ΔΥΤΙΚΑ) ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΛΑΚΙ)

Στην δυτική και ανάντη του επαρχιακού δρόμου πλευρά, υπήρχε ανοικτός συλλεκτήριος αγωγός όμβριων υδάτων. Ο αγωγός αυτός συνέδεε και συγκέντρωνε όλα τα νερά από το δίκτυο όλων των καθέτων σ’ αυτόν αγωγών όμβριων της περιοχής , αλλά και τα νερά των χειμάρρων Κούταβου και Λαγγάδας. Στη συνέχεια τα παροχέτευε στη θάλασσα μέσω εννέα γεφυριών, που βρισκόταν σε αναλογικά διαστήματα κάτω από τον επαρχιακό δρόμο, στην περιοχή του Μεγάλου Αυλακιού.

Με τον τρόπο αυτό οι παλιότεροι είχαν ξεπεράσει το πρόβλημα των πλημμυρών της περιοχής από ένα τυχαίο και πρόσκαιρο ή μονιμότερο φράξιμο κάποιου γεφυριού (γιατί μόνο τα γεφύρια ήταν κλειστά από πάνω, άρα πιθανό να φράξουν). Στην περίπτωση αυτή τα νερά περνούσαν τον δρόμο από το επόμενο ή μεθεπόμενο γεφύρι.

Δυστυχώς όμως για μας ο συλλεκτήριος αγωγός αυτός έχει κακοποιηθεί βάναυσα από πολίτες και υπηρεσίες. Σήμερα ο αγωγός


αυτός είναι σκεπασμένος είτε από τους παρόχθιους ιδιοκτήτες είτε από τις υπηρεσίες. Σε πολλά σημεία του η διαβατότητα εμποδίζεται είτε από φερτά υλικά ή από έργα διαφόρων, μεταξύ των οποίων και υπηρεσίες , όπως η τοποθέτηση σωλήνων μη ικανοποιητικών διαστάσεων.

Αποτέλεσμα αυτών των απαράδεκτων ενεργειών είναι αυτός να μη λειτουργεί σωστά και να έχουμε τις συχνότατες πλημμύρες στην περιοχή.

Η μελέτη πεζοδρόμησης της περιοχής, δεν έχει λάβει υπ’ όψιν της καθόλου την ύπαρξη και την κατάσταση του αγωγού αυτού, ο οποίος θα βρίσκεται κάτω από το πεζοδρόμιο. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι στην πρώτη αστοχία (φράξιμο), κατ αρχάς να πλημμυρίσουμε με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων και στη συνέχεια να ξηλωθούν τα πεζοδρόμια για να βρεθεί και να ανοίξει ο αγωγός αυτός.

Η μη τακτοποίηση του αγωγού αυτού με την διάνοιξή του, την απόφραξή του, την τοποθέτηση κατάλληλων από πλευράς διαστάσεων αγωγών, την απόφραξη των γεφυριών και την δημιουργία φρεατίων καθαρισμού για τον τακτικό καθαρισμό τους θα δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια της ζωής των κατοίκων και γρήγορη καταστροφή του έργου.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα πρέπει να κάνετε έγκαιρα ότι είναι αναγκαίο για την αποφυγή αυτών των προβλημάτων.

Ενδεικτικά παραθέτουμε 2 φωτογραφίες από τις φετινές πλημμύρες που δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος!

 

 

Ο πρόεδρος

 

 

 

 

Βασίλειος Κακονάς

=======================================================================================

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΥΔΡΙ, ΤΚ 31084

Email: enosi.p.d.p.lefkadas@gmail.com

Νυδρί04/05/2020

 

Αρ. Πωτ.:12

 

Προς:

1)  Τον Δήμαρχο Δήμου Λευκάδας, κο Χαράλαμπο Καλό.

2)  Τον αντιδήμαρχο Δήμου Λευκάδας, κο Λιβιτσάνο Ιωάννη

3)  Τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας και όλων των Δημοτικών Συμβούλων.(μέσω των υπηρεσιών του Δήμου)

4)  Τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κο Κτενά Ανδρέα.

5)  Τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Λευκάδας.

6)  Τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Νυδριού, Μεγάλου Αυλακιού.

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή, την έλλειψη ενημέρωσης του Συλλόγου για την εξέλιξη του αιτήματος στο πρόβλημα του συλλεκτηρίου αγωγού στα δυτικά του επαρχιακού δρόμου στην περιοχή του Μεγάλου Αυλακίου, το οποίο σας έγινε γνωστό με το υπ’αριθμ. πρωτοκόλλου 11 δικό μας έγγραφο.

Επανερχόμαστε για να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

 

Από την περιφέρεια δεν είχαμε καμία ενημέρωση και δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά της ή αν το πρόβλημα δεν την απασχόλησε καθόλου.

 

Από την πλευρά του Δήμου είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επί τόπου.Εκεί ακούστηκαν από τους παρευρισκομένους διάφορες απόψεις και προτάσεις. Ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε μελετώντας και τα διαγράμματα του σχεδίου, να μας δώσει απαντήσεις σε μια με δύο ημέρες.

Ο προαναφερόμενος χρόνος έχει ξεπεραστεί κατά πολύ κι δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Αντιθέτως, παρατηρούμεότι ο εργολάβος συνεχίζει την πεζοδρόμηση της περιοχής φτιάχνοντας τα ρείθρα των πεζοδρομίων, ενημερώνοντας μας, ότι δεν έχει λάβει καμία οδηγία ή εντολή για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ζητάμε να μας δεχθείτε από κοντά, όσο είναι ακόμη καιρός, να εκφράσουμε αναλυτικότερα τις θέσεις μας επί του προαναφερθέντος προβλήματος. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

 

Προς επίρρωση των θέσεών μας για την κατάσταση του συλλεκτηρίου αγωγού, σας αποστέλλουμε φωτογραφίες από σημεία του αγωγού αυτού, στα οποία φαίνονται τα καταγγελλόμενα  στο προηγούμενο έγγραφό μας.

 

Ως εκ τούτου αυθαιρεσίες, ενέργειες ή παραλήψεις της διοίκησης και των οργάνων της δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές. Τέτοιεςπρακτικές οδηγούν σε υποβάθμιση της περιοχής, ζημιές των περιουσιών μας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων (πλημμύρες).

 

 Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι από την επόμενη πλημμύρα θα προσφεύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια εναντίον παντός υπευθύνου,  διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά μας.

 

 

                                                                                            Ο πρόεδρος

 

 


1 σχόλιο:

  1. Πάντως οι παρατάξεις της περιφέρειας Λευκάδας από ότι έχω καταλάβει ισχηριζοντε ποιος είναι ο πατερας τού έργου χωρίς να λαμβάνουν προτοβουλιες για την ομαλή αποπερατοοση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή